Превъзходна италианска кухня, неустоими антипасти, приготвени с изцяло италиански продукти, уютна и модерна обстановка и обслужване от висок клас. Това предлага най-новият италиански ресторант в Пловдив.  

Ресторант “il Monte”, намиращ се в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center, е модерна италианска тратория, в която пиците се приготвят в специална двуетажна фурна, развиваща висока температура, така че да можете да се опитате най-хрупкавите и тънки пици в града под тепетата. Специалните брашна, занаятчийските сирена, колбасите от говеждо месо и зехтина са доставени директно от Италия.

Това е място, в което можете да прекарате незабравимо време със семейството и приятелите си.

Свежи напитки, ароматно италианско кафе, домашно приготвено джелато, подбрани вина и просеко са част от другите невероятни предложения, които посетителите могат да опитат.

Зад създаването на превъзходните деликатеси стоят главният готвач Фатих Саглам и заместник-главният готвач Георги Желязков.

Фатих Саглам притежава над 25 години опит в професионалната кухня в държави като Македония, Черна гора, Турция. Шампион е в няколко кулинарни състезания и притежател на голям брой сертификати за работа в професионалната кухня.

Неговата страст са основните ястия, а от пиците любима му е класическата Маргарита с Бъфало моцарела, която всеки любител и ценител на италианската кухня може да опита в ресторант „il Monte”.

"Стремежът към усъвършенстване и любопитството към новостите в кулинарията са в основата на професионалното израстване. А възможността да предадеш своя натрупан през годините опит и знания на екипа е вдъхновяваща”, споделя Фатих Саглам.

Георги Желязков е заместник главен готвач в ресторант “il Monte”. Той е с над 18 години опит в професионалната кухня. Страстта и знанията, които притежава за продуктите, с които работи го правят истински добър в работата му. Отговорността да следи всички процеси, които протичат в кухнята - от доставка на най-добрите продукти - до финалния резултат са предизвикателство, с което се справя с лекота.

В просторната градина на ресторант “il Monte” може да изпиете чаша ароматно италианско кафе, комбинирано с фантастичен десерт и да отдъхнете от натовареното ежедневие сред зеленина и комфорт.

На 20 септември в ресторант “il Monte” се усещаше Италия. Гостите имаха възможността да се потопят в италианските вкусове на новото меню на ресторанта и да се забавляват на фона на музика с ди джей със саксофон и кийборд. Специално участие в празничната вечер успя да вземе и шеф Кустев, любимото ястие на всичко се оказа кремообразно ризото с гъби, специално приготвено в пита от пармезан.

Разнообразие от салати и италиански салами и сирена можеха да бъдат опитани. Класическа „Маргарита”, „Диавола” и „Куатро формаджи” са част от пиците, които бяха опитани и ще се предлагат в новото меню на ресторанта.

Гостите не си тръгнаха преди да опитат и от италианските десерти, от които класическото „Тирамису”, „Шоколадов салам”, „Сабайон с ягоди” и сладко вино, а за любителите на сладоледа имаше количка за сладолед с разнообразие от вкусове.

„Италиански шеф готвач помогна за създаването на новото ни меню и разкри тайните си за перфектното приготвяне на италианските рецепти заложени в новото меню. За винените любители, имаше представители на италианските вина, които ще бъдат предлагани в ресторанта, които разказваха цяла вечер за селекцията от вина”, коментира Гергана Петкова от екипа на DoubleTree by Hilton Plovdiv Center.

Новото меню стартира от 21 септември, a деликатесите могат да бъдат опитани в ресторант “il Monte”.

Резервация за ресторанта може да бъде направена онлайн https://www.sevenrooms.com/reservations/ilmontetrattoria или на тел. +359 32 351 000.