The Emporium Plovdiv прие един от най-елитните отбори в женския волейбол. Турският гранд Eджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), който пристигна в Пловдив за срещата с българския шампион Марица (Пловдив) в груповата фаза на Шампионската лига. Мениджърите на отбора се спряха на новата перла на Пловдив – The Emporium Plovdiv, тъй като хотела предлага всички удобства и обслужване, които отговарят на световните 5 звездни стандарти. И като изживяване съчетава историческия и архитектурен дух на Пловдив с изтънченост и лукс в дизайна, и напълно иновативни смарт функционалности в стаите.

Не е случайно, че най-добрите спят при най-добрите и най-успешният отбор в Турция избра именно The Emporium Plovdiv за престоя си в Пловдив. Волейболистките пътуваха директно от Световното клубно първенство в Анталия, където станаха бронзови финалистки. Те имаха нужда от наистина пълно възстановяване от дългия път, за да могат да се подготвят за мача си с Марица (Пловдив). Пъленият комплект от висок клас обслужване в The Emporium Plovdiv приятно изненада елитните състезателки.

„Имахме тежко пътуване от Анталия до Пловдив в хотела бяхме посрещнати изключително топло и гостоприемно от целия персонал. За нас като спортисти е много важно да имаме уютни стаи. Това беше най-правилният избор за нас и получихме всичко необходимо: спахме добре, храната беше изключително вкусна, и като цяло се подготвихме чудесно“ – сподели една от най-добрите волейболистки в света – Тияна Бошкович, във връзка с престоя си в The Emporium Plovdiv. Като описа хотела с една дума – лукс. Другата елитна състезателка, Майа Огненович, също оцени престоя си в петзвездния лукс на The Emporium Plovdiv. Maйа е световен шампион, два пъти европейски шампион със Сърбия и финалист в Шампионската лига. Тя изсказа своите дълбоки впечатления, като сподели, че това е един от най-добрите хотели, в който е отсядала, като за нея всеки един детайл е бил перфектен от уникалния дизайн като цяло, до невероятната мекота на възглавниците, напълно смарт управлението на функциите в стаите и изключително качествената храна.

The Emporium Plovdiv предложи пълния комплект от обслужване и възможности на отбора. Състезателките имаха възможност да направят своята подгряваща тренировка във фитнеса, а в конферентните зали стратезите на отбора, правиха най-важните разбори преди мача.

The Emporium Plovdiv е точното място за спортистки от ранга на Еджзаджъбашъ. Хотелът получи две престижни награди в края на 2022 година. Най-добър 5-звезден бутиков хотел на Балканите за 2022 година от Балканския алианс на хотелиерите – БАХА, награда, която не е получавана до сега от друг хотел в България. Както и наградата на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – БХРА, като Най-добър 5-звезден бутиков хотел в България за 2022 година.