Да се храним здравословно в последите години, а и десетилетия, стана колкото модерно - толкова и труднопостижимо. Стремежът към това да "възнаграждаваме" тялото си с качествена храна върви ръка за ръка с това да сме отлично запознати с процеса на нейното производство. Нещо, което обаче хич не е лесно в съвременния свят, където се нароиха всевъзможни печалбари. Те са готови да ни вземат парите, дори да е на цената да излъжат. И как няма да е така, след като вече трябва да си минимум професор, за да се ориентираш по етикета на продуктите. А понякога и това не помага, защото подвеждащата информация е налице, а институциите и ресорните органи нехаят, оставяйки потребителите да се лутат сами в джунглата...

Особено под тепетата, където дюнерджийници и всевъзможни капанчета за вредни храни никнат като гъби. Ето защо пловдивчани и гостите на града трябва да се чувстват привилегировани в това отношение.

До Зеленчуковия пазар на Гребната, откъм "Миконос", преди 1 месец врати отвори магазин "Кулинарна работилница". Оазис на вкусотията, където месни продукти и деликатеси са събрани на едно място, така че да е лесно и удобно клиентите да се сдобият с качествена храна и да си гарантират, че на масата си слагат нещо здравословно.

Няма и как да е иначе, след като ръчно произведените продукти в цеха в Куклен се приготвят по стари рецепти, които са загърбени от лудо конкуриращите се големи "играчи". "Кулинарна работилница" залага на това да НЕ слага "Е"-та, да НЯМА шприцване на месото, да НЕ "надува" продуктите с вода.

Нещо повече - "Кулинарна работилница" не се заиграва с доверието на клиентите с общи приказки и т.нар лесносмилаеми от тълпата "био" производства, а вместо това връща позабравения натурален вкус. По-хубав е от "био"-то!

Ето няколко примера за това как се приготвят вкуснотиите, които можете да намерите после в "Кулинарна работилница":

Бульон от телешки кости: Изумително преживяване за чревоугодници, къкрещо 24 часа на ниска температура. Той се допълва с 20 грама мазнина от самия костен мозък.

Салам за деца: Продуктът е с намалено съдържание на сол и подправки, идеален е за консумация от деца, а и възрастни, които се стремят да се грижат за здравето си или пък имат такива лекарски предписания.

Пастетите в "Кулинарна работилница" са нещо, което задължително трябва да опитате: Те се създават без никакви "Е"-та, само и единствено с натурални подправки.

Месото в буркани е друго непропускаемо събитие, на което отдадете ли се един път - ще станете фенове завинаги. Пуешко, телешко, пилешко, свинско, както и смес в буркани - всичко това се прави с натурални подправки и готварска сол. Без никакво съдържание на "Е"-та. .

Сланината, ах, тази сланинаааа...приготвя се в каца с едра морска сол, без "Е"-та. Сланината бива с праз или паприкована. Не е за изпускане и наложеният и единствено осолен свински бут. Тези традиционни за масата на българина неща се правят без шприцоване.

Пушените меса в "Кулинарна работилница" стигат до клиента, след като са имали среща само с нитритна сол, която е консервираща. Това се отнася и за шпековия салам. Иде реч за напълно натурални изделия.

За луканката, чиято консумация е същински празник за сетивата обоняние и вкус, се използва единствено селитра.

Бабекът в "Кулинарна работилница" е нещо, от което не бива да се лишавате. Той е изцяло чист продукт, без "Е"-та, добавени са му 5 вида червен пипер. Няма да съжалявате, ако опитате и Маденицата - пушен бабек в тънки черва.

След всичко гореописано съвсем спокойно може да се каже, че фирмен магазин "Кулинарна работилница" заслужава короната в Пловдив, а и не само. Той е бижуто на Зеленчуковия пазар до Гребната, който вече е притегателно място, където можете да намерите от пиле мляко. От риба и морски дарове, през гироси, млекарница, кафета, до пекарна и местенца, където можете да седнете и да се храните не само на крак.

Идете до пазара край стадион "Пловдив" до Гребната база и сами ще се уверите. Едно посещение в "кулинарната работилница" ще ви е достатъчно, за да стане ваша перманентна дестинация. За улеснение на клиентите, които живеят по-далеч от Гребната - той работи 7дни в седмицата. Цените са напълно приемливи за качеството на продуктите.

Цехът на "Кулинарна работилница" спокойно може да е образец за задружен колектив. В него работят под 10 души, но за сметка на това са там от над 20 години. Задружни са и не правят компромиси, когато иде реч за здравословен краен продукт. Заслужава си на такива хора да се гласува доверие, да се подава ръка на родното, особено, когато е произведено напълно натурално.

Децата ни имат правото да растат здрави, а хранителната им култура да се възпитава в традиционните български рецепти. Ние също трябва да си "подаряваме" наслада на небцето. Фирмен магазин "Кулинарна работилница" ни поднася тази възможност на тепсия.