Покупката на жилище е стъпка, която ще промени живота на всеки. Преместването в нов дом е събитие, придружено от положителни емоции, радост и вълнение. То трябва да бъде внимателно обмислено, за да има благоприятен развой във всеки един аспект. За намирането на идеалния имот е нужно да се запознаем с пазарните тенденции, да определим с какъв бюджет разполагаме и да заложим изискванията си в хода на търсенето. Какво още можем да направим?

На какво да обърнем внимание при покупката на ново жилище?

Агенцията за недвижими имоти е добър вариант, ако искаме да открием най-подходящото за нас жилище за кратко време, споделят от XNVD. Избраният от нас брокер ще ни съдейства в намирането на недвижимо имущество, придържайки се към критериите и очакванията, които имаме. Той има задачата да филтрира добрите резултати, да ни помогне за набавянето на необходимите документи за финалната продажба и за прехвърлянето. Намирането на добър нотариус също е сред ангажиментите на посредника.

Ние, на свой ред, трябва да знаем точно какъв тип жилище търсим, споделят от агенция за недвижими имоти XNVD. Предпочитаният от нас адрес е изходната точка, а след това идва ред на детайлите, като квадратура на бъдещата ни собственост, нейното изложение, наличието на парко места, етажност и най-важното – цена за квадратен метър.

От агенция за недвижими имоти XNVD споделят, че сумата за жилищно имущество се влияе силно от това дали сградата е нова, или от стар тип, в коя част на града се намира, къде се намира апартаментът в нея и т.н. Всички тези особености влияят върху стойността на недвижимата собственост, която може да ни бъде оферирана от страна на консултанта.

Как да открием идеалния за нас дом, споделят от агенция XNVD?

Той е някъде там и ни очаква, а ние трябва просто да знаем как да го открием. За целта можем да се запознаем със съветите на агенция за недвижими имоти XNVD:

  • да разгледаме повече онлайн обяви по този начин ще добием конкретна представа за наличните оферти в имотния сектор, които ежедневно се обновяват. Когато следим динамиката на пазара, ще можем да направим информиран избор, а респективно и да станем собственици на жилище, което да ни е по вкуса и по джоба;
  • да наемем агенция за недвижими имоти – тя ще потърси за нас идеалния дом и ще организира огледи, за да видим с очите си, какво се предлага на имотния пазар. Това за купувачите е огромно улеснение, от което е добре да се възползват, когато са напът да се преместят в нов дом. Вместо да губим ценно време в преглеждане на обяви, можем просто да се доверим на агенцията/брокера и заедно с него да сключим може би най-успешната сделка в живота си;
  • да изчакаме най-доброто време за покупка на жилище търпението е чудесно качество, особено в такива случаи. Ако сме хитри и успеем да изчакаме подходящия момент, имотната сделка ще бъде повече от успешна за нас. Пазарът в момента е чувствителен откъм цени, а в условия на криза, те растат постоянно. Именно затова е добре да инвестираме парите си в имущество, което след време можем да продадем за по-висока сума;
  • да попитаме за кредит ипотечните заеми са едни от най-честите, но невинаги можем да се възползваме от тях. За да ни отпусне банката пари, трябва да отговаряме на конкретни условия, така че да сме сред така наречените “надеждни кандидати”. Сигурни доходи, чисто кредитно минало и работа на постоянен трудов договор това са част от изискванията към бъдещите кредитоискатели.

Покупката на жилище чрез агенция за недвижими имоти е честа практика сред бъдещите новодомци. Преди да се обърнем към нейните услуги, е добре да се запознаем с репутацията ѝ, да се уверим, че има лиценз, както и да проучим таксите. Можем да я открием и онлайн, а след това да се срещнем с брокера и да обсъдим детайлите. Задължително е фирмата да има регистрация, което ще ни даде допълнително спокойствие.