“Виши” е сред най-добрите дермокозметични марки. Козметиката ѝ е насочена към различните типове кожа и към разрешаване на конкретни проблеми, като забавяне на стареенето, изглаждане на фините линии и отлагане на появата на бръчки. 

Какво трябва да знаете за марката Vichy? 

Vichy козметиката се отличава не само със спецификата на формулите си, но и с отношението си към потребителите и към природата: 

  • вулканичната минерална вода “Виши” извира от 4000 м дълбочина. Тя е в основата на марковата козметика и със своите 15 мощни минерала работи за успокояване, укрепване и хидратация на кожата, за стабилизиране на кожната бариера; 
  • сътрудничеството с дерматолози и фармацевти, строгият дерматологичен контрол и десетките различни методи за тестване осигуряват надеждността, резултатността и безопасността на формулите на Vichy. Те са иновативни, хипоалергенни, дерматологично тествани и клинично доказани; 
  • всеки продукт на “Виши” е изпитван така, че да е подходящ за всеки тип кожа, дори най-чувствителната, като при това запазва своята ефикасност; 
  • фабриката Vichy спазва стандарти, близки до фармацевтичните, и следва практики, незамърсяващи околната среда. 

Как да изберете подходяща козметика според типа кожа? 

Основното, когато избирате козметични продукти, е да знаете отговора на три въпроса: Какъв е типът на кожата ви и има ли тя конкретни проблеми? Какви съставки са подходящи за нея? Какви съставки не бива да използвате? Ако не знаете отговора на първия въпрос, посетете дерматолог. Ние ще ви помогнем за втория и третия, поглеждайки в продуктите на Vichy. 

За мазна и проблемна 

Необходима ви е козметика за контрол върху производството на себум и за овлажняване. Такива са хидрокси киселините (гликолова, салицилова) за ексфолиране и дълбоко почистване, бензоил пероксид и хиаулуронова киселина, сяра, ниацинамид. “Виши” биха добавили и глина за матиране. 

За суха 

Сред най-подходящите са растителните масла и млечната киселина - за леко ексфолиране. С λ-карагенаните на Vichy ще си осигурите дълбоко хидратиране, изгладени фини линии, сияен и свеж тен на сухото, повехнало и уморено лице. 

Чувствителна 

Сред най-добрата козметика за вашето лице е тази, която съдържа алое вера, лайка, зелен чай, овесени ядки, масло от ший. “Виши” ще ви предложи също рамноза, кофеин и есцин за около очите. Не забравяйте необходимостта от слънцезащита. 

Нормална 

Тя е най-лесна за обгрижване, защото е без особени проблеми. Главната ви грижа е да я поддържате подхранена и овлажнена, защитена от слънцето. Ако клони към суха, термалната минерална вода Vichy ще ѝ е повече от полезна. 

Препоръчителни съставки за всеки тип са глицеринът, серамидите и хиалуроновата киселина, витамин С и Е, ретинол и ниацинамид, (ниацин, В3), пептиди, аминокиселини и протеини, растителни екстракти и богатството от минерали в минерална вода “Виши”. 

Независимо от типа на кожата ви и възрастта избягвайте ароматите, сулфатите, парабените, формалдехида, веществата, които го освобождават и т. н. 

Когато избирате козметика за себе си, дори тя да е “Виши”, не е достатъчно нужното ви вещество да присъства в списъка. Много важно е да е някъде до 5 място. Общо взето първите пет съставляват около 80% от теглото на продукта. В този смисъл, ако сред тях е и неподходяща за вас съставка, не купувайте! 

Защо е толкова важно да използвате правилните продукти? 

Козметиката, в това число и тази на “Виши”, се разработва основно за типове кожа и съществуващи проблеми. Съставките са съобразени с конкретните потребности на целевата аудитория. Затова за суха обикновено формулите са с богата текстура и включват масла. Ако третирате с тях мазната и склонна към акне, която не се нуждае от подобни съставки, очакван резултат са запушените пори, раздразненията и пъпките. 

Козметика Vichy предлага и формули, разработени за всеки тип кожа, които облекчават значително избора на подходящите за вас продукти. Можете да ги откриете в интернет. Поръчайте ги в онлайн аптека, ако ви е нужна надеждна консултация. Ще се възползвате също от изгодни цени и срочна доставка на избраните продукти на “Виши” на желан от вас адрес.