Ето, че отново настъпи онова време от годината, в което вътрешната ни пренастройка влиза в режим почивка, а с нея идва и нестихващия копнеж за красива дестинации, дълги бохемски нощи и цветни преживявания.
Казват, че всяко лято си има своята история, която бърза да бъде разказана. Защо ли? Защото в лятото има магия, свобода, авантюра, създава естествено желание за търсене на приключения. Ако и вие сте от търсачите на емоции или просто искате да излезете от рутината на монотонното ежедневие, но се чудите на къде да поемете, то следващите редове са специално за вас.

Кои са най-предпочитаните дестинации за почивка през лятото?

Въпреки, че сезонът на почивките е в разгара си, винаги има едни закъснели пътешественици, които не знаят на къде да поемат. В случай, че и вие сте от тях, то списъкът ни с най-предпочитаните дестинации със сигурност ще ви вдъхнови.

Гърция: Слънце, маслини, безкрайно море, дух на свобода и гостоприемство – това е Гърция и за поредна година е една от най-предпочитаните места за почивка. Освен безкрайни плажни ивици и спиращи дъха острови, страната на Боговете има и разкошни планини, които са отлична опция за любителите на пешеходен туризъм. Дали ще изберете класния о-в Санторини, който се откроява с характерен стил модерни хотели и вулканичен ландшафт, Крит, който е и най-големият остров с уникални пейзажи, или зеленият Корфу, решавате вие. Едно е сигурно – качественото прекарване ви е гарантирано.

Турция: Богата история, вкусна храна, характерна архитектура, Турция винаги е сред най-желаните дестинации. И, да, страната на султаните е много повече от място за пазаруване на викащи търговци, защото има уникални морски курорти, като Анталия, Кушадасъ, Дидим, Бодрум, всеки от които впечатлява със своя характерна харизма. Ако търсите място, което да насити сетивата, то Турция е вашата дестинация.

Италия: Красиво облечени хора, бутици, вкусна пица, перфектна паста, автентичен сладолед, са малка част от нещата, с които Италия примамва всеки копнеещ за класни изживявания. Ако копнеете за култура, дворци, статуи и много история, посетете столицата на страната, в случай че ви се почива на море, то Сицилия или Сардиния ще оправдаят очакванията ви. Тоскана също е сред най-предпочитаните места за почивка, заради съчетанието на богатото си културно наследство, лозовите насаждания, пивко вино и уникална атмосфера.

Мароко: Арабски принцеси, мистика, цветове, подправки, пустиня, бедуини и оживени пазари, са малка част от чудесата, които предлага екзотичния Мароко, превръщайки я в любима дестинация на търсачите на екзотични приключения. Маракеш, Рабат, Фес ще ви разкрият един нов, магичен свят, който ще топли всяко кътче на съзнанието ви години наред.

Как да организирате перфектната лятна почивка?

Ключът към перфектната лятна почивка е организацията. Първото нещо, което трябва да направите, след като определите дестинацията, е да направите резервации възможно най-рано, за да може да организирате евтини полети, като в eSky със сигурност ще откриете най-добрата оферта, която максимално да отговори на изискванията ви.

Относно багажа, съберете най-красивите си и цветни дрехи и заложете на естествени материи – лято е! Приоритет е да се чувствате добре. Бъдете винаги добре хидратирани и не забравяйте слънцезащита.

И накрая, но не на последно място – подгответе се, като си направите списъци с местата, които искате да посетите. Този тип планиране ще организира деня ви и ще ви спести време и разочарования.

Къде да откриете най-добрите оферти?

Ако се чудите къде да откриете най-добрите оферти за вашата лятна почивка, то eSky е вашето място, където ви очаква достъп до голям брой изгодни лимитирани предложения; интуитивен календар, позволяващ избор на най-евтините варианти за пътуване; лесно резервиране и още много други екстри с прозрачни условия и безопасност.

За една незабравима лятна почивка, изберете мечтаната дестинация и се насладете на изкуството да пътувате изгодно, създавайки незабравими моменти и спомени на красиви места.