Безброй изненади ви очакват тази есен в Пловдив Плаза Мол!


На 1-ви октомври, от 18:00 часа, ще бъде открита изложба "Акварел и рисунки" на художничката Антония Фингарова. Тя е художник и преподавател по печатна графика в Национална Художествена Гимназия “Цанко Лавренов”. Възпитаник е на Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство „Проф. Асен Диамандиев”. Осъществява първата си самостоятелна изложба “Намереният остров” в град Пловдив и в град Варна, като стипендиант на фондация “Св.св. Константин и Елена”, а вдъхновение за нея черпи от престоя си на остров Сардиния, в Италия, по програма „Еразъм”.

Член е на Дружеството на пловдивските художници. Има участия в редица съвместни и групови изложби в България и няколко в чужбина. По покана на галерия “Аетерна” осъществява втората си самостоятелна изложба в родния си град Пловдив, която съдържа платна с пейзажи, които преминават от натура в чиста експресия, без да регистрират конкретно място, наподобявайки спомен и впечатление.

Талантливата художничката създава пространство, което се превръща в утопия за зрителя. Случка, спомен, място, натурата пречупена през вътрешния свят на авторката е най-честият сюжет на живописните й произведения. Като че ли бяга от интериорните пространства и обекти, като продължава жаждата й за въздух и нови хоризонти без човешко присъствие в изобразителното поле...

Планините, високите върхове и необятните водни пространства са извор на вдъхновение за младата художничка. Досега по-често платната й са с минорно звучене, леко драматични и меланхолични...

Линията е водеща, докато сега са по-звучни и фактурата, по-пастьозния слой боя, им придава повече живот. До момента в творческия път на Антония Фингарова виждаме смел авторски почерк, големи формати и експеримент с материала. Произведенията, които може да видите в изложбата “Акварел и рисунки”, специално създадена за пространството на Плаза мол са изпълнени с лекота в акварелна техника, използвани са ярки, свежи цветове, които градят отново ефирни въображаеми пространства, носещи ведрина и свежест за сетивата.

Заповядайте на откриването на изложбата “Акварел и рисунки” на талантливата художничка Антония Фингарова, която ще се помещава в пространството на Плаза мол до 26ти Октомври. Вход свободен!



Богатата палитра от топ марки в Пловдив Плаза Мол се разраства и още през октомври месец, клиентите на най-модерния търговски център, ще имат възможността, да пазаруват в четири нови обекта. Два от магазините покриват всички критерии на хората със свободен дух и почитатели на нестандартния, удобен и артистичен "уличен" стил.

Cropp е "улична" модна марка, която улеснява клиентите да създадат свой собствен стил, предлагащ дамски и мъжки колекции, допълнен от богата гама аксесоари и обувки. Марката провокира изразяване на емоции и разширяване на границите. Черпи вдъхновение от съвременната култура и музика, творчески ги смесва в дизайни, включващи най-новите тенденции на подиума. По време на процеса на проектиране дизайнерите на марката се фокусират върху сътрудничеството с визуални художници, илюстратори и художници на графити от цял свят. Марката подкрепя културни събития, свързани с уличното изкуство от години.

 House съчетава най-новите модни течения с "уличния" стил. Фокусира се върху непринудена визия, предлагайки смели комбинации и изящни аксесоари. Клиентите на марката са хора, млади по душа и дух, които не приемат себе си твърде сериозно, ценят безгрижното отношение и се наслаждават на живота максимално. В своите колекции House се позовава на изкуството, поп културата и тенденциите в социалните медии, черпейки вдъхновение от стила на оживена улица в големия град. Насърчава ви да експериментирате с модата и съзнателно да оформяте имиджа си.

Другите два нови обекта ще зарадват ценителите на качествената мода за смели и елегантни мъже.
Desizo Monni и MONNI са марки, които стремглаво завладяват българските и световните пазари. Отличават се с високо качество на материите и изработката. Те интензивно развиват модерното си производство и оборудване с най-новите технологични постижения в областта на шивашкото производство. Спазването на най- високи стандарти и непрекъснато усъвършенстване им печелят световна известност и те произвеждат колекциите на международно популярни марки.

Водещ продукт на марката Desizo Monni  е италианският костюм, създаден от висококачествени платове и ръчна обработка, подобрени и развити от различни поколения италиански специалисти.

През 2010г. е създаден брандът MONNI, който е насочен към по- широката аудитория от почитатели на мъжката мода, с по-ежедневни предложения.

Не пропускайте да посетите Plovdiv Plaza Mall, през месец октомври и следете официалните им страници в социалните мрежи, за да се информирате за предстоящите откривания!