Фокус върху нуждите на АКТИВНИТЕ хора в града е сред новаторските решения на инвеститора „Сити Пропъртис“. Жилищен комплекс от нова генерация ще  бъде построен в кв. „Гагарин“, научи TrafficNews.

Проектът е под името AURORA Residence и принадлежи на инвестиционна компания Сити Пропъртис.

 След завършването на  Сити Уайт и Сити Хоум 2, компанията насочва усилията си към иновативен жилищен проект.

Разположен на ул.“Борба“, в квартал Гагарин, местоположението осигурява удобство и бърз достъп до основни пътни артерии – ул. „Брезовско шосе“, бул. „Дунав“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. “Северен“, както и до търговски обекти, детски градини, училища и паркове.

Върху площ от 5870 м2  инвеститорът предвижда да изгради  четири жилищни секции  с модерно излъчване, подземен и надземен паркинг и богата паркова среда с обособени зони за отдих и детски кът.

За собствениците в Aurora Residence от Сити Пропъртис са проектирали и ще реализират нов тип пространство за споделено ползване - Аurora Longe.

Подобна иновативна концепция е нещо ново за местния пазар на недвижими имоти. За да разберем повече за нея и новия комплекс, потърсихме г-жа Симона Сотирова, Директор продажби в  „Сити Пропъртис“.

- Г-жо Сотирова, каква е основната концепция на проекта?

- AURORA Residence & Lounge е идея, която развиваме от 2 години-във време на Ковид пандемия, а в началото на 2022г. и война в Украйна. Събития, които водеха до нарастваща несигурност сред инвеститорите и изключителна предпазливост от  купувачите на ново жилище, независимо дали ставаше въпрос за покупка на нов дом или с цел запазване на техните спестявания от високата инфлация.

Внимателно анализирахме как тези събития влияят върху очакванията и изискванията  на купувачите и разбрахме, че сигурността, спокойствието и социалното общуване са трите основни стълба върху които трябва да изградим нашата концепция.

В AURORA Residence & Lounge предлагаме модерна архитектура, развита във височина, наситена със зеленина паркова среда, осигурено паркиране, изключително бърз достъп да големи пътни артерии и не на последно място- специално проектирано пространство за споделено ползване от собствениците - AURORA Lounge.

Мога твърдо да заявя, че в AURORA Residence & Lounge, собствениците ще имат сигурност  за своите спестявания, спокойствието да отглеждат своите деца и всички условия за модерен начин на живот и активно социално общуване.

Бихте ли споделили повече детайли за това пространство?

Aurora Lounge ще се състои от три зони: Зона за свободно време, подходящо за почивка и срещи с приятели, Зона за  провеждане на бизнес срещи и Зона за работа с осигурен интернет. Дизайнът и оборудването на Aurora Lounge ще отговаря на най - високите стандарти за такъв тип пространства. Залата е с изглед и директен излаз към зелените площи и намиращата се там зона за игра, предвидена  за децата. Лаунджът ще е с контролиран достъп и на разположение на собствениците 24/7.

Концепцията наистина е нова за пазара и вярваме, че с AURORA Lounge ще насърчим максимално срещите и взаимоотношенията между съседите в Aurora Residence и ще засилим усещането за свързаност и общност между собствениците.

- Г-жо Сотирова с какво друго ще се отличи новият Ви проект?

Aurora Residensce & Lounge ще се изгради на ул. Борба в кв. Гагарин. За да оставим повече свободно пространство за озеленяване решихме да развием проекта във височина, като максималната етажност е 13 жилищни и един партерен етаж. От високите етажи на Aurora Residensce собствениците ще се наслаждават на невероятна гледка към Родопите и Стара Планина.

Нашите клиенти ще могат да направят избор за нов дом от апартаменти от 70 до 230м2.

Светлата височина на жилищата е 2,70м, като отново следваме своята визия за максимум 4-5 апартамента на етаж. Всички жилища са просторни и функционално проектирани, с възможност за оптимално и ефективно използване на пространството и отговарят на последните изисквания за достъпна среда.

Паркирането е решено с подземни и надземни паркоместа и гаражи.

Качествените материали и контрола при строителството са запазена марка в нашите проекти.

Както и в Сити Уайт, така и в Aurora Residence ще предложим на нашите клиенти варианти на напълно завършени и обзаведени жилища от различен тип. Осланяйки се на опита си до сега, смятаме, че това ще бъде една добра възможност за всички, които желаят да получат готов за нанасяне апартамент, изпълнен качествено и с внимание към всеки един детайл. Това със сигурност ще придаде на имота допълнителна стойност и ще спести много време и ресурси на клиентите.

Кога можем да очакваме старт на новия проект?

Предварителните записвания и продажби вече са в ход и сме приятно изненадани от големият брой запитвания.

Планираме строителството на Aurora Residensce да започне в началото на 2024г.

  • И един последен въпрос, който вълнува всички. В каква посока ще се движат цените на жилищата в гр. Пловдив?

За да не ни обвинят читателите в пристрастност ще отговоря така:

За тези, които искат да имат първи дом в града, или тези, които искат да сменят жилището си с по - голямо или в друг квартал - няма да имате по-добра възможност, избор и условия от сегашните.

А за хората, които искат да вложат своите спестявания в недвижим имот, ще кажа, че има и други инвестиционни алтернативи, които могат да обмислят.