Цветан Цветанов заподозря, че именно атака от страна на президента Румен Радев и БСП, стои зад имотния скандал във властта, който се разрази последните дни.

"Днес, атаката, която вече се изкристализира, щом излиза Румен Радев. Може да видите как тръгна всичко. Два дни ние вече не говорим за БСП, това е тактическо мероприятие", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че с всичко с придобивката му е законно: "Има замяна и доплащане 100 000 лева, преведи по банков път".

Вчера стана ясно, че срещу два стари апартамента, но обзаведени луксозно, две паркоместа на столичната ул. "Елемаг" и доплащане от 100 000 лв. семейство Цветанови получава ново луксозно жилище с площ от 240 квадратни метра, предверие и частен ВИП асансьор с площ от 33,4 квадрата, намиращо се в новопостроената сграда "Летера" на ул. "Латинка" в квартал "Изток".

Оценката на заменените апартаменти и паркоместа е 287 438 лв., като заедно с доплащането общата стойност на новия апартамент излиза около 386 654.40 лв.

По официални данни на "Артекс" квадратният метър в сградите им, в този район, достига цени до 2640 евро с ДДС. Ако тази стойност беше приложена по сделката на Цветанови, те би трябвало да дължат доплащане на строителя от порядъка на 360 000 евро.

Цачева тича по стълбите на Цветанов – в неговия блок, с апартамент от 233 квадрата СНИМКИПравосъдната министърка се оправда, че е придобила имота на груб строеж, а цената?

Две кокошки за кон! Как Цветанов доплати само 100 бона в лева, вместо €360 хил. за апартамента си?Прокуратурата подхвана замяната му на апартаменти, а той: Нямам никакви притеснения!