Звуковият терор от улици и булеварди се е превърнал в ежедневие за пловдивчани. Живущите на централни артерии са се превърнали в изкупителна жертва на комплексите на една част от съгражданите ни, които карат мотори и коли с т.н. модификация "pops and bangs". 

Това е специален "ефект", който води до издаването на ревящи и пукащи звуци от ауспуха при ускорение на мотора. 

"По улиците на града а и в цяла България се движат коли с т.нар "ефект" pops and bangs. Подобни манипулации по МПС, водещи до силно шумово замърсяване, са недопустими и е време КАТ да вземе мерки и да прекрати тази порочна практика", посочва читател на TrafficNews. 

Действително подобни недобросъвестни шофьори карат хората да си затварят прозорците, ако искат да поспят без да бъдат съ6удени от ужасяващи звуци. И дори изолацията не успява да скрие гърмежите. 

Пловдивчанин ни изпрати видеоклип и снимка на МПС, издаващо такива звуци - едно от многото. Автомобилът е BMW 3-та серия, модел Е90.

Звуковото замърсяване е огромен проблем в Пловдив, за който от TrafficNews многократно сме информирали и на който сме търсили решение. Апелираме за пореден път "Пътна полиция" да обърне внимание на шофьори на коли и мотори, които нарочно форсират двигателите си, с което създават огромно неудобство за всички останали граждани.