Поредно зверство над животно, запечатано на видео клип, се появи в социалната мрежа Тик Ток. Платформата няма цензура и често се използва от потребителите, за да публикуват всякакви кадри, включително и такива с насилие.

На видеото изпратено от читател на TrafficNews се вижда как мъж с брадва, без да е провокиран посича язовец, намиращ се в естествения му хабитат. Секунди преди да убие животното, мъжът казва на спътника си в колата "глей къв нагъл бе".

Клипът е качен от потребител с никнейм ivannikolaev397, като се предполага, че това е и истинското име на садиста. Профилната снимка на мъжа съвпада и с лицето, извършващо отвратителното посегателство над животното.

Надявам се да е наказуемо”, написа читателят на медията ни в сигнала си. От клипа не става ясно къде е извършено действието, но потребителите се надяват мъжът да бъде издирен и наказан за постъпката си. TrafficNews разполага с видеоклипа, макар той да беше свален от платформата само няколко часа след публикуването.

Язовецът не е застрашен вид, но и не е опасно животно. Бозайникът е дружелюбен и живее на колонии. Обитава предимно гори и равнини, където има храсталаци и малки горички и често се среща у нас.  Храни се с мишки, гнездящи по земята птици и яйцата им, малки зайчета, като вреди на дребнодивечовото ловно стопанство. Яде също насекоми и техните личинки, а понякога и мърша. Отнесен е към категорията на вредния дивеч и е под режим на ограничено ловуване.