„Да затворим заведения и молове за да предпазим хората. Да отворим Коледен базар да ги съберем там...”, написа потребител в групата “Забелязано в София”. На снимките се виждат огромни опашки от хора, които чакат да се доберат до коледния кът. Там ги чакат забавления, хапване и пийване.

Това показва двойния аршин на мерките, както и нежеланието на хората да стоят по домовете си. Днес цял ден валяха сигнали и снимки на претъпкани хипермаркети с хора, както и огромни опашки пред обектите.

В Пловдив засега коледен базар няма да има, макар да имаше такъв предвиден от 19 до 26 декември в Капана. Общинските власти все пак заявиха, че ако предпоставка за разхлабването на мерките. Съдейки по събитията днес в цялата страна – това е слабо вероятно.

Нови „Джъмбо” снимки, или Коледата (не)възможнаОгромни опашки се вият пред хипермаркета, а мерките отидоха на заден план пред украсата и подаръците

Контрол, самосъзнание? В „Джъмбо” забравиха за всякакви меркиХората буквално се тъпчат в един в друг в големия хипермаркет