Гъсти черни пушеци излизат от комина на скандалната фирма „САРС 12“ ООД. Такива обаче се стелят и от основите на съоръжението. Припомняме, че РИОСВ, РДНКС и МВР подхванаха завода за производство на препарати, но към този момент единственият резултат бе да съставят Акт за установено административно нарушение на собственика.

TrafficNews вече ви разказа за екологичния проблем, пред който пловдивчаните са изправени, както и за хитрините, които собственикът на обекта прилага, за да се освободи от отговорност:

РДНСК и МВР влизат в завода на скандалната фирма, чийто комин трови живота на пловдивчаниТова е третият опит на контролни органи да "пробият защитата" на "САРС 12" ООД

След публикация на TrafficNews: РИОСВ подхвана завода „Сарс 12", инспекторите не били допуснати до сградатаНа нарушителите е връчена покана за АУАН, но местните жители алармират за по-сериозни проверки и санкции

Днес обаче жители на квартала, който се намира в непосредствена близост до комина, сигнализираха TrafficNews за безобразната ситуация.

Коминът отново гори. Всичко  е черно и в дим, не се диша. Това е безобразие, не знам какво правят институциите, но резултати не виждаме. Какво още трябва да стане, за да бъдат предприети адекватни мерки“, заяви пред наш репортер един от жителите в квартал „Гаганица“.

За екопрестъплението, което се извършва в този момент, е сезирана Регионалната инспекция по околната среда и водите.

От институцията съобщиха за TrafficNews, че техни инспектори не веднъж в рамките на един месец са се опитвали да извършат проверка на място, но не са били допускани до обекта. Служители на фирмата „САРС 12“ ООД са блокирали достъпа, дори след като те са пристигнали със служители на МВР.

„В тази връзка сме съставили АУАН и сме предали всичката документация по случая на прокуратурата. Оттук насетне се очаква те да извършат проверка“, заявиха още от Инспекцията по околната среда и водите.