Бус най-редовно използва тревните площи в квартал Гагарин за паркомясто. За нарушението сигнализира читател на TrafficNews, който живее в района и се е натъква на една и съща гледка в продължение на месеци.

Мъжът разказа, че шофьорът на въпросния бус спира редовно в един от малкото останали паркове в района, през който ежедневно преминават деца, майки, възрастни хора, които го заобикалят и подминават, твърди мъжът.

„Преминаваме на червено, не даваме предимствo, не спазваме ограниченията. Паркираме в кръстовища, паркове, на  тротоари, пешеходни пътеки. Говорим по телефона докато карамe. Всички или почти всички сме го правили  или правим. Тогава как ще очакваме от младите шофьори да спазват правилата и да имат респект и да изграждат правилните навици?”, написа още пловдивчанинът.

Според него е крайно време институциите да се задействат и да наложат някаква глоба на водача на буса, тъй като до ден днешен, въпреки подадените от него сигнали до район „Северен” промяна няма.

„На 17 февруари подадох писмен сигнал към кметството на район „Северен” за нарушаването на чл. 4 от Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив. На 21 февруари, сигналът с копие до мен е препратен до директора на Общинска охрана Пловдив”, коментира той.  

След почти 20 дни след подаването на сигнала, бусът продължава да бъде паркиран ежедневно на същото място, уточнява още мъжът.

„За три седмици ако някой някъде се беше задействал, буквално трябваше да е облепен с наказателни стикери. Но това е само един пример от стотиците, хиляди подминати и ненаказани нарушения”, завършва читателят ни.