Вандалска проява се е разиграла на голям булевард в Жр "Тракия". За това сигнализираха към TrafficNews потърпевши пловдивчани, които твърдят, че близо седем коли, паркирани по редица на бул. „Освобождение” срещу блок 15-16 ,са надраскани по идентичен начин.

Живеещите в околността разказват, че там редовно се спират автомобили и до сега не е имало никакъв проблем. Един от шофьорите на пострадалите коли добави, че преди 2 дни е забелязал дълга драскотина от ключ от страната на шофьорското място. Ядосан, той тръгнал по редицата и забелязал, че има още няколко надраскани по същия начин коли. Това според него е извършено напълно умишлено и вероятно е вандалска постъпка от страна на някого. От снимките изпратени до медията ни се виждат посегателствата върху автомобилите, а вероятно има и още пострадали превозни средства, чийто собственици вече предпочитат да не се позиционират на тези места.

"Това е притеснително, трябва да се обвъща внимание и на такива уж малки посегателства, но изключително нагли. Местата за паркиране в квартала са ограничени, а вече трябва и да се замислям къде е най-безопасното място да паркирам автомобила си. А дали има въобще подходящо място или всеки ден ще заварвам нова драскотина?" Пита ядосано пострадалият пловдивчанин.

От полицията казаха за медията ни, че не са постъпвали сигнали относо вандалската проява, но апелират шоьорите, които забелязват такъв вид посегателства върху автомобилите си да сигнализират до органите на реда, за да може вандалите да бъдат установени.

TrafficNews ще продължи да следи казуса.