Истинска пролет настана днес в Пловдив. Градът под тепетата днес се съревновава по-високи градуси с каталунската столица Барселона. Живакът под тепетата скочи над 16 градуса, което препълни с хора Главната улица, Гребаната база и другите места за разходка в града.

Топлият неделен ден е и истински късмет, за тези които все още не са купили всички подаръци или пазаруват за празничните вечери.

Синоптиците обаче не прогнозират пролетта да се задържи дълго в Пловдив.  Още утре се очаква застудяване и дори валежи.

В понеделник облачността ще се увеличава и след обяд от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат почти цялата страна. През деня ще духа умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще се повишат, като максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса, на места в Предбалкана - и по-високи.

След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Вечерта, с понижението на температурите, на места във високите полета на Западна България, дъждът ще преминава в сняг, но ще е в процес на спиране.

През нощта срещу Коледа в страната ще нахлуе студен въздух. На места, повече в Южна и Източна България, все още слабо ще превалява, предимно сняг.