ТИР лети с над 100 километра на магистрала „Тракия” и изпреварва автомобили в аварийната лента. За поредния абсурден случай по родните пътища сигнализира читател на TrafficNews.

Нарушението е станало в деня на жестоката катастрофа, в която петима загубиха живота си при инцидента на 163 км на аутобана. Както TrafficNews.bg съобщи, камионът се е движил в посока Бургас, когато се преобърнал, навлязъл в насрещното платно за движение и избухнал в пламъци, но огънят бързо бил потушен. Наложило се е пожарникари да режат петте автомобила, за да измъкнат пострадалите и загиналите. 

 Момиче на 17 години е сред жертвите на катастрофата на АМ "Тракия"

Няколко километра след страшното меле, в област Стара Загора, водач на ТИР наруши редица правила, рискувайки живота на пътуващите по магистралата. На отсечката, където ограничението на скоростта е 90 км/ч., тежкотоварната машина изпреварила колите, а и камион, по аварийната лента. Нещо повече – скоростта на ТИР-а била много над ограниченията.

По думите на нашите читатели, камионът е изпреварвал и друго тежкотоварно превозно средство, отново по аварийната лента.

„Докато ни изпреварваше се радваше, изпращаше целувки и надуваше клаксона. Вместо да изпраща целувки и да изпреварва от аварийна лента, може да се съсредоточи върху пътя и да помисли, че на мястото на онези хора можеше да е той. Нека бъдем по-добри на пътя, всички имаме семейтва, които чакат да им се обадим, когато пристигнем”, възмути  се читателят ни. Той е успял да улови номера на камиона, както и действията на шофьора.