Пловдивската улица "Хан Кубрат" се намира съвсем близо до централната сграда  полицията, но далеч от зоркото око на полицаите. Ежедневно тя се превръща в огромен паркинг /напълно незаконен/, но рядко там могат да се видят униформени, които да санкционират нарушителите. След множество сигнали на възмутени граждани, репортер на TrafficNews в два поредни дни направи проверка в района и засече десетки автомобили, паркирани в нарушение. 

И двата участъка на прославутата улица, която влезе в полицейските анали с наименованието "Ханко Брат", заради неграмотността на проверяващ,  са задръстени от коли. И ако северната страна на улицата е част от Синя зона в участъка между ул. "Йоаким Груев" и "Райко Даскалов", то южната страна е абсолютно забранена за спиране и паркиране. Въпреки това обаче и двете страни на улицата са плътно окупирани от автомобили. "По обед е истински ужас. Родители идват да вземат децата си от първа смяна на училище "Св. Св . Кирил и Методий", други пък ги карат за втора. Няма минаване", коментират хора, работещи в района. 

Продължението на ул. "Хан Кубрат"  след Пешеходния мост пред Делови център Пловдив също е блокирана. Там Синя зона няма, но за сметка на това колите спират без някой да ги санкционира, от двете страни. Съседната улица "Стефка Николова", която се намира на гърба на Парашутната бригада, също е окупирана не от един, а от два реда коли. 

В свой репортаж преди две години зададохме въпроса кой има право да спира безплатно в района зад паметника на Съединението и по какъв ред? Този въпрос вълнува доста пловдивчани, които ежедневно търсят места за паркиране в центъра и се натъкват на факта, че в Синя зона не всички са с равни права.

На снимките изпратени ни от читатели и заснети от репортер на TrafficNews се виждат десетки нарушители, които са спрели и от двете страни на еднопосочните улици. Някои от тях са запушили паркирали автомобили, а други затрудняват движението, даже го правят невъзможно за автомобили с по-големи габарити.

"Надяваме се новото ръководство на полицията да реагира по-адекватно и да вземе необходимите мерки. Защото все пак улицата е на не повече от 200 метра от кабинета на директора, който е на "Княз Богориди". Няма как нарушенията да останат скрити" коментират пловдивчани, които ежедневно и чинно си плащат таксата за Синя зона. 

Ул. "Хан Кубрат", Делови център Пловдив 

Ул. "Петко Каравелов"

Ул. "Хан Кубрат", зад Историческия музей

Ул. "Стефка Николова", до Парашутната бригада

Ул. "Хан Кубрат"

ул. "Петко Каравелов"

ул. "Хан Кубрат"

ул. "Петко Каравелов"

Ул. "Хан Кубрат"
 
Ул. "Хан Кубрат" , зад сградата на Окръжен съд
 
 
Ул. "Петко Каравелов"
 
 
Ул. "Хан Кубрат", до Пешеходния мост
 
 
Ул. "Хан Кубрат" , зад Окръжен съд
 
Ул. Стефка Николова"
 
ул. "Петко Каравелов"
 
Ул. "Хан Кубрат" 
 
 
Ул. Стефка Николова"