Тийнейджъри публикуваха снимка как пушат на прозореца в класната стая на едно от пловдивските училища. 14-годишните с гордост се похвалиха в социалните мрежи, читател на TrafficNews попадна на стори, на което те позират с цигара в ръка пред обектива. На снимката, която сами са си публикували, се виждат две момичета и едно момче, които сладко си дърпат от цигарите, видимо щастливи и необезпокоявани.

Тук възникват няколко въпроса: Къде са учителите? Камерите за наблюдение в класните стаи работят ли и кой ги наблюдава? Студът ли изплаши учениците, или невъзпитанието е причината да си позволят да запалят цигара в сградата?

По закон е забранено употребяването на тютюневи изделия от непълнолетни лица, както и употребяването на същите в радиус по-малко от 100 метра от прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца.

Проблемът с консумацията на тютюневи изделия от непълнолетни е разпространен в цяла България, а десетки ученици използват междучасията си, за да утешат никотиновия глад. Пред учебните заведения ежедневно се виждат групички от деца, захапали цигарите, като страстни пушачи.