Трима души са наказани, след абсурдна случка, при която пловдивчанин бе свален от автобус и заплашен с глоба, тъй като бил сметнат за нередовен пътник. Потърпевшият се свърза с TrafficNews, за да разкаже унижението, на което е бил подложен по линия 27.

Той е бил закупил 10 билета за пътуване през електронната си карта. Но нито кондуктора, нито контрольора признали превозния документ. Мъжът е бил свален от автобуса и заплашен с глоба от 20 лева.

От Община Пловдив съобщиха за TrafficNews, че от  Организация и контрол на транспорта“ извърши проверка по повод подадения сигнал и установи, че в действителност е имало такъв случай.

 Тримата служители от екипа контрольорите ще бъдат наказани със забележка и финансови санкции, категоричен е директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков.

Също така до частните фирми превозвачи ще бъдат изпратени официални писма също да инструктират своя персонал да спазва стриктно наредбата.

По думите му сред служителите отново ще бъде направен инструктаж за всички видове редовни превозни документи, утвърдени с Общинската наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт по основни автобусни линии на територията на община Пловдив. Директорът ОКТ  ще поднесе на гражданина своите извинения за преживените неприятности.

Абсурд! Пловдивчанин бе свален от автобус, купил си билет, който кондукторите не признаватНакарали пътникът да плати 20 лева глоба, въпреки че е валидирал картата си с 10 билета