Опашки от коли на ул. „Димитър Талев” в Кючука изнервят пловдивчани ежедневно. Причината за натовареното движение е строеж, който заема едното пътно платно в посока Марково, а насочването на трафика се извършва от двама строители. За пътния хаос сигнализира читател ТrafficNews, който сподели, че за да премине по въпросната улица сутрин, изисква доста време, защото потокът на коли е голям, а регулирането се извършва по безумен начин. 

Медията ни се свърза с кмета на район „Южен” Костадин Язов, който каза, че въпросната фирма има разрешително за прокопаване и не е в нарушение.

 „Изкопът е много дълбок, на 4,80 се копае и много трудно се укрепва, чисто от техническа гледна точка. Аз разговарях днес с районното, евентуално да има патрул от утре там, за да може по лесно да се преминава. В самия  план на строежа, организацията на движението е одобрена от КАТ и ОКТ.  Там е посочено, че ще се осъществява от някои работници, защото ангажиментът е техен.” Това добави Костадин Язов, като изтъкна, че до утре се очаква кола на полицията да се заеме с трафика.

Там движението по принцип е по-натоварено, но разрешението за прокопаването е до 18 септември, като фирмата ще се опита да спази срока, за да се затвори строежа и пътното платно да бъде освободено за нормално движение.

Оказва се обаче, че все пак е допуснато грубо нарушение на ЗУТ, защото на строителната площадка все още няма закачена задължителната информационна табела.