"Днес се прибирах от Новотела към центъра по Пешеходния мост, трябваше да отида до старата окръжна болница. Пред стълбите имаше табела, че е в ремонт, и ги бяха заградили. Слязох и отидох да видя какво се прави и с почуда установих, че стълбите от южната страна на моста са бутнати и отдолу са направили детски образователен център - точно под стълбите. И според мен няма да бъдат възстановени."

Това сподели читател на TrafficNews.bg, определено притеснен от ситуацията с "бутнатите" стълби. Която обаче се оказа малко по-различна. Наистина стълбичките от южната страна на моста са премахнати, но това няма нищо общо с детския образователен център, който е на това място от 5 - 6 години.

Свързахме се с кмета на район "Централен" Георги Стаменов, който обясни, че преди два месеца в кметството са получили сигнали, че стълбите са изгнили и представляват огромен риск за преминаващите по тях. От районната администрация са се свързали с концесионера на съоръжението, който е възстановил част от хидроизолацията на това място и е взел спешни мерки опасните стъпала да бъдат премахнати аварийно, преди да е станало късно.

"Въпрос на време е стълбите на моста да бъдат възстановени и монтирани. Не мога да се ангажирам с информация за срокове, но ще разговаряме с концесионера това да се случи възможно най-бързо. Важното е, че вече няма да има опасност за хората", сподели Стаменов.