Как се чисти най-лесно тераса от натрупалия сняг - това е въпросът, който често задават през последните дни дамите по форумите. Пловдивчанин пък направи показно как НЕ трябва да почиствате балкона си. Мъжът бе заснет от читател на TrafficNews.bg, докато събира сняг с помощта на лопата и да изсипва съдържанието и от петия етаж, директно върху тротоара.

"Под снежен обстрел" се оказват паркиралите в непосредствена близост коли. На клипа се вижда и преминаващ пешеходец, който за щастие не успява да се превърне в мишена на пловдивчанина. 

Използваният от мъжа "метод" за снегопочистване едва ли е непопулярен сред пловдивчани. Когато обаче непосредствено под терасата ви се намира тротоар с преминаващи хора, съществува вероятност да измокрите, ако снегът е започнал да се втвърдява - дори нараните някого, а в най-добрия случай - да получите "благословията" на някои от минувачите.

Припомняме, че обстановката в града, а и в цялата страна, е усложнена през последните дни. Обилният сняг, който се изсипа в събота срещу неделя, причини главоболия на мнозина. От неделя тече усилена работа по почистване на автобусни спирки, подлези и тротоари. Продължава и обработката на вътрешнокварталните улици.