Нивото на безочливост при паркирането в Пловдив достигна нови върхове. Шофьор нагази в тревните площи на междублоково пространство, за да намърда колата си в централна улица. Случаят се развил на 14 март на ул. „Петко Д. Петков“ 13, а за него пред TrafficNews разказва пловдивчанин - свидетел на любопитната развръзка. 

Зоната, където колата била спряна, е особено натоварено откъм трафик, а свободните паркоместа са изключения. Може би именно това е провокирало водачът на автомобила така абсурдно да наруши правилата и да нагази в растителността. В ситуацията обаче имало нещо още по-абсурдно. Само на метри от колата в нарушение се намира сградата на 4 РУ в Пловдив, които (предполагаемо от липсата на санкции), не са я видели.

Затова пловдивчанинът решил да не чака шансът да се намеси. Отишъл до караулката пред районното и показал на служителя вътре белия „Шевролет“. „Сякаш с леко пренебрежение охраната в караулката ми каза – „Ще се заема със случая“. Имах подозрение, че нищо няма да направи. Междувременно се обадих и на „112“, за да сигнализирам. Тъй като разполагах със свободно време, седнах на близката пейка и започнах да наблюдавам какво става... Нищо! И така поне 40 минути, докато накрая не дойде собственикът на колата“, разказва пловдивчанинът.

Нарушителят най-необезпокоявано се качил зад волана и потеглил. Без последствия за това, което е направил.

Единствените последствия останали за тревните площи, следите по които сега са по-скоро дамга на бездействието.