След затварянето на Околовръстното на Пловдив и пренасочване на целият трафик от камиони и коли през булевард „Александър Стамболийски”, огромни ями зейнаха на метри от Драгановите гробища в Пловдив. Ремонтът на пътната връзка между разклоните на Кукленско шосе и Коматево предизвика истински хаос по обходните пътища.

Настилката на кръстовището между булевард „Александър Стамболийски” и улица „Братя Бъкстон”  е под всякаква критика, сигнализира читател на TrafficNews.bg. По думите му дупките са опасни и доста дълбоки. Асфалта се е изронил до чакъл, като на места ямите са с по 15 сантиметра дълбочина.

Пловдивчани описват състоянието на булеварда като плачевно.

„Стотици фирми и граждани в района, които редовно и уставно плащат данъците си, сме принудени да трошим автомобилите си. Цялата картина на булеварда е плачевна”, пишат наши читатели.

Репортер на TrafficNews потърси за коментар кмета на района Костадин Язов. Той заяви, че е запознат с проблема, както и че решение вече има.

„Днес или най-късно утре дупките ще бъдат запълнени. Има три условия, около които се движеше работата по булеварда. Трябваше да се съобразим с климатичните условия, с организацията на движението и с финансовите средства. Проблемният участък е в кръстовище и е много важно да се предвиди трафика на превозните средства”, заяви  Костадин Язов.

Цялостният ремонт на булеварда се очаква през проекта на ВиК Пловдиз за Южния обходен колектор.

Припомняме, че Южният обходен колектор е с дължина около 11 километра - тръгва от бул. “Пещерско шосе", върви под улиците “Царевец" и “Модър", оттам под булевард “Александър Стамболийски", улица “Нестор Абаджиев" в ж.к. “Тракия" и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе.

Строителни гиганти в битка за 90 млн. през ВиК- Пловдив, обновяват и най-разбития булевардПрекарват ВиК мрежата през „Модър-Царевец”, ремонтират изцяло и бул. „Ал. Стамболийски”