Млада родилка беше изумена, когато разбра, че свекърва й е таксувала семейството й за време и покупки за почистване на къщата, докато тя е в болницата да ражда.  

По време на бременността жената очаквала с нетърпение раждането на детето си и, както често се случва, планирала как ще се справят с приемането в болница и грижите за другите членове на семейството в случай на внезапни събития. Тя разчитала на подкрепата на семейството и била много благодарна, когато свекърва й предложила да се грижи за кучетата, когато водата й изтекла преди раждането.

Двойката обаче била изненадана, когато открила бележка върху хладилника с прикрепена разписка за почистване, пише Mirror. Съпрузите поставили под съмнение причините за сметката и останали смаяни от наглостта на майката на съпруга.

Младата майка се обърна към общността на Reddit, за да разкаже за ситуацията. Публикацията й започва с историята:

„Преди седмица аз (на 31 години) родих нашия прекрасен син. Имах усложнения и бях изписана едва вчера, но съм много щастлива, че семейството ни е заедно с новороденото ни. В този момент, в който водата ми се спука, съпругът ми и аз бяхме вкъщи и се озовах на килима в спалнята. Почистването на къщата, разбира се, не беше приоритет, така че просто постлахме няколко кърпи и отидохме в болницата."

„Докато бяхме в болницата, 59-годишната ми свекърва любезно предложи да се грижи за нашите кучета и ние бяхме много благодарни. Но когато се прибрахме вчера, открих, че свекърва ми беше оставила касова разписка и бележка на хладилника, в която пишеше, че е почистила килима в спалнята ми и би искала да й бъде платено за това. Освен това тя поела отговорността за почистването на останалата част от къщата и предлага да платим за нейните услуги цена от $25 на час плюс $200 разходи за хранителни стоки." 

Жената сподели, че оценява усилията на свекърва си да почисти килима и другите стаи, но никой от семейството не я е карал да го прави. Съпругът й изпрати на майка си следното съобщение:

„Здравей, мамо, наистина оценяваме помощта ти през последните няколко дни, когато (името на съпругата) беше в болницата. Бяхме много доволни, че някой се погрижи за кучетата. Забелязахме в бележката ти и касовата бележка на хладилника и сме малко озадачени, че сте се заели да: 1. ровите из къщата, тъй като никой от нас не ти е казал, че водата е изтекла в спалнята, 2. отидете и купете за стотици долари почистващи продукти и след това 3. да ни таксувате за вашето време и горепосочените продукти. Бихме искали също да попитаме къде са тези почистващи продукти, тъй като ако плащаме за тях, тогава, разбира се, бихме искали да ги получим.

"Когато ви поверихме нашите кучета, ние наистина разчитахме на доброволна помощ, а не на търговски услуги. Ние сме семейство и сме обидени, че нещо подобно се случи, когато (името на съпругата) беше в такова състояние", заключава разочарованият син.

Но свекървата не отговори на това съобщение, а само отбеляза, че „е направила това от добротата на сърцето си“ и нарече двойката „неблагодарна“. Други членове на семейството също се изказаха, като казаха, че тя „не е трябвало да помага“, но го е направила заради „добрата си душа“ въпреки възрастта си. 

Младата майка заключи: „Много съм разстроена от цялата тази ситуация, но съпругът ми казва, че може би трябва да платим, така че родителите ни да ни оставят на мира, за да можем да се насладим на това време като нови родители, вместо да се занимаваме с тази ситуация.“ „Аз не съм съгласна да плащам на свекърва ми за каквото и да било! Тя казва на съпруга ми, че е готова да ни подари хранителните стоки, но все пак иска плащане за времето си, като се има предвид, че била изправена пред „биологична опасност“.

В коментарите хората изразиха подкрепа за двойката, като посочиха, че не са направили нищо лошо. Един потребител написа: „Вие направихте правилното нещо. Помощта е необходима само ако наистина се иска. В противен случай това е налагане. Като изисквате плащане, вие само влошавате ситуацията, тъй като сега това е налагане на нежелани търговски услуги ." Ако е правила това от добра воля, тогава може би е можела да поиска възстановяване само на цената на почистващите продукти и това би било по-разумно (и вероятно нямаше да предизвика такава реакция). Добротата не се оценява в пари."

Друг потребител каза: „Ако къщата беше чиста, почистването не можеше да отнеме осем часа!“ Друг потребител коментира: "Ако авторката на публикацията беше толкова дребнава, можеше да покани роднините си на вечеря и след това да им поиска пари за храната. Това е много подобна ситуация, само че в обратната посока. Ако правите нещата с добро сърце, тогава е важно това да се прави наистина доброволно, а не за пари.