Синдромът на лошия пример зарази редица шофьори и ги накара да окупират тротоар в широкия център на Пловдив. Поне петима паркираха автомобилите си в нарушение, сигнализира читател на TrafficNews.

Колко коли могат да нарушат правилата едновременно, попита пловдивчанинът, натъкнал се на претъпканата пешеходна зона около ул. Жан Жорес в „Мараша“. Оказва се, че от 1-ви до 7-ми номер на улицата са заети от колите на несъвестни шофьори.

Къде са в този момент Общинска полиция и ОП „Паркиране и репатриране“, възмути се читателят ни.

В действителност проблемът с твърде високия брой автомобили води до недостатъчно места за паркиране в града под тепетата. Това, от своя страна, вкарва шофьорите в нарушения. Друг е въпросът, че чуждите грешки понякога успокояват нарушителите, че едно неправилно решение е позволено, тъй като е масово.

Повсеместните провинения обаче не бива да бъдат подминавани с лека ръка. Понеже, докато бъде толериран, лошият пример ще продължава да заразява, докато накрая не се превърне във верую. 

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg .