На кадри, разпространени в социалната мрежа Facebook, се вижда как автомобил блъска куче пред очите на стопаните му. След инцидента колата спира за секунди, но след това потегля и напуска мястото, пише GlasNews.

Удареното куче пък започва да бяга в неизвестна посока, а стопаните му тръгват след него. Това се е случило на 27-ми октомври в 16:30 часа в софийското село Микрево. 

"Кучето ни беше блъснато пред нас. След 7-часово издирване от мен, семейството ми и няколко други лица, които доброволно се включиха, кучето беше намерено", написа Антон Балев. Именно той сподели кадрите от камерата, заснела инцидента. 

Антон Балев споделя, че удареното куче е на три месеца и се казва Арес. Кучето няма сериозни наранявания, но е доста уплашено.

Мъжът не пропусна да благодари на хората, които са се включили в издирването на животното.

"Ние всички го обожаваме и много се бяхме притеснили за него. За щастие вече е вкъщи, слава Богу е здрав, доста уплашен, но с времето ще мине. Благодаря на всички за съчувствието и на тези, които се включиха в издирването!", написа той.

Балев твърди, че автомобилът, блъснал кучето му, е бил управляван от жена. След като блъснала кучето, шофьорката се провикнала през прозореца на колата: "К`во си го пуснал това куче така, ами не си го вързал", казала тя.

"От видеото се вижда всичко, даже не спря да се извини и да покаже, че съжалява, обратното - изглежда все едно нарочно не намали. Ми, ако така ми беше блъснала детето (защото и него не го връзвам) какво трябваше да направя тогава?! Било я страх да не я бия, че съм бил много агресивен, разбираш ли!? И по институциите ходи да се жалва, че много съм я стресирал, вместо да се включи в издирването. Следващият път пробвай да си по-човечна и се извини, пък да видим дали ще има агресия тогава, но за съжаление всички знаем, че така си научена", завършва публикацията си мъжът.