Автобус по линия 10 мина на откровено червено на кръстовището пред кино "Лъки синема" в посока към Търговската гимназия! За това сигнализира читателка на TrafficNews.bg, която е шофирала точно зад рейса вчера по обяд.

"Часът беше 14:29. Рейсът пререди цялата колона за направо и мина на червено, което светеше от 30 секунди вече. В момента караме след него, на кръстовището на Търговската гимназия влезе в насрещното и отново пререди цялата колона. Моля Ви вземете мерки, това е в район на училище!", пише нашата читателка.

Не веднъж и два пъти сме информирали за шофьори от градската автобусна мрежа, които очевидно си мислят, че законът за движението по пътищата не важи за тях. Аналогично поведение редовно се наблюдава и на кръстовището на Сточна гара, където цветът на светофара не значи нищо за много от тях. Само преди по-малко от месец автобус пък на междуградска линия не спря на червен светофар и замалко не помете пресичащите.

Друг шофьор пък, по линия 66 от вътрешноградския транспорт на Пловдив, не само се държа арогантно и нагло към възрастна дама, но също премина на червен сигнал - този път на светофара на РЗИ.

И друг път сме имали причина да напомним, че когато носиш отговорност за живота на десетки хора, подобно поведение е двойно неприемливо. Сега към това ще добавим: когато преминаването на червено става и в района на училище - това си е направо престъпление!