Автобуси на превозвачи най-редовно паркират на булевард в Пловдив. Почти ежедневно автобусите превръщат бул. „Цар Симеон“ в автогара, а това създава напрежение при жителите в района. Живущите в Тракия се свързаха с медията ни, за да изразят недоволството си. Разказаха, че най-редовно се натъкват на паркирани в нарушение автобуси на булеварда.   

Добавят, че рейсовете престояват за неопределено време на булеварда. Понякога има само един паркиран автобус, а друг път са по няколко, споделят те.

„Редовно по булеварда има паркирани автобуси. Понякога е по един, понякога са повече, но това не е нормално. Както в северното, така и в южното платно има поставени знаци, които изрично забраняват паркирането. Въпреки това както през деня, така и през вечерта автобусите стоят паркирани там. Не виждаме обаче те да бъдат глобявани по някакъв начин. Ако аз си паркирам колата тук, веднага ще бъда санкциониран“, разказва наш читател.

От предоставени до медията ни снимки се виждат автобуси на различни фирми за автобусни превози, сред които „Детелина Дрита“, "Брусев транс", "Бумеранг 3". Читателят ни разказа, че това не са единствените фирми, които използват булеварда за автогара, но са едни от тези, които е успял да заснеме. Медията ни направи опит да потърси позиция от някои от фирмите, но безуспешно.