На невероятна гледка можете да се натъкнете ако решите да се разхождате през деня  по алеите на Гребната база в Пловдив. Читател на TrafficNews се натъкна на селскостопанските животни, намиращи се в района на северната част. Видно от изпратените до медията ни снимки те най-спокойно си се разхождат с пловдивчани из алеите, предназначени за разходка, спорт и релакс на стотици хора.

По думите на нашите читатели 15 крави и доста овце пасат безнадзорно в зелените площи. Разбира се тук трябва да зададем въпроса-  какво правят животните на това оживено градско място и позволено ли е да се разхождат? Според наредбите на Община Пловдив селскостопански животни могат да се отглеждат по специален ред. Това обаче може да се случва единствено в кварталите "Прослав" и "Коматево".

Тази локация видно не позволява такъв вид животни да кръстосват пловдивски части, особено ако има голям брой граждани около тях.  При тази ситуация собственикът на тези животни трябва да бъде установен и глобен от съответните органи.

„ Не мога да повярвам на какво станах свидетел. Това е град Пловдив, а не село, за да се разхождат най-спокойно овце и крави , където и пловдивчани. Трябва да се обърне внимание на това, колкото и забавно да изглежда”, разказа нашият читател.

Припомняме, че това не е първи подобен случай в града, като през годините в редакцията ни са постъпвали редица сигнали за овце, кози, коне и дори свине, оставени на свободна паша в някой от крайните квартали. Един от най-куриозните случаи бе заснет в лъскав жилищен комплекс в район Западен. В един от входовете на комплекс "Оазис" две кози се разхождаха свободно по етажите, влизаха и излизаха от сградата, и спяха пред входните врати – буквално на изтривалките пред  апартаментите. Случаят стигна до органите на реда, след като стана ясно, че косматите "наематели" са били пуснати нарочно в комплекса.