Районна прокуратура пое случая с незаконното сметище в двора на Професионалната гимназия по текстил .След публикация на TrafficNews, в която ви показахме как  пространството около училището се е превърнали в незаконно сметище на намиращата се в близост ромска махала, от държавното обвинение  са разпоредили проверка по Закона за съдебната власт. 

Тя е възложена на Кмета на Община Пловдив. В хода на проверката трябва да се установят причините за възникване на нерегламентираното сметище в гимназията и около нея, както и има ли виновни лица за това състояние и ангажирана ли е за тях административно-наказателна отговорност. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

Както TrafficNews съобщи, с нас се свързаха хора, които живеят на улица „Никола Беловеждов”, точно срещу гетото. По думите им, въпреки намесата на служители от фирмата, отговаряща за почистването на Пловдив и такива от местната администрация, практиката за изхвърляне на боклук там, продължава. 

Пловдивчани: Двора на училище е превърнато в бунище, всякакви вируси ще ни хванатВ Армана, както я наричат местните, имат традиция да „бойкотират” нормите и правилата