Задблоково пространство в Кършияка се превърна в бардак. Салфетки, презервативи и дори бикини се търкалят в тревните площи зад блока на улица „Найден Попстоянов”.  Заради липсата на преминаващи коли, въпросното пространство е превърнато от живущите в кът за игра на децата. Влюбени двойки обаче го намират за терен за секс забавления. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.

По думите им, системно коли пристигат зад жилищната сграда в късните часове. Поради липса на преминаващи коли и живущи, хората в превозните средства се отдават на ласки. Чашата на търпение у хората обаче прелива, когато след една от двойките намират купища боклуци, включително и бельо.

„Децата намериха презервативи – употребени. Това преля чашата. Всеки ден чистим мокри кърпички, чашки от кафе, кутийки от енергийни напитки. Днес имаше и бикини в средата на пътеката. Задблоковото пространство се използва за игра на децата, защото е озеленено, има дървета и място за почивка. Съседите с коли, които имат гаражи, са единствените преминаващи и пазят децата. Не сме длъжни да гледаме генетичните материали на някакви, които не могат да си позволят 20 лева за хотел”, разказа възмутена майка от квартала.

Оказва се, че три двойки редовно посещават улица „Найден Попстоянов” и дори в светлата част на деня се отдават на ласки.

„Дори през деня се срещат до блока. Пристигат с две коли, жената се качва в джипа със затъмнени стъкла и поне един час правят любов. Другите през нощта пристигат. След тях е нещо страшно. Възползват се от липсата на трафик”, допълва жената.

Тя и съседите й са възмутени от факта, че децата им са длъжни да играят в боклуците и да стават свидетели на резултатите от секс забавленията на влюбените. Заканват се да монтират камера и да излъчват на живо във Фейсбук. "Да не се чудят после откъде им е дошло" казват гражданите. 

Според действащия у нас закон, секс на публично място, се третира от закона като непристойно действие, което явно противоречи на възприетите  в обществото възгледи за морално и прилично. Ако бъдат хванати в крачка, любовниците могат да отнесат солена глоба, а дори задържане в ареста.