Разглеждането на могилата гробница край Пловдив беше белязано от грозен инцидент. Любомир Методиев от пресслужбата на Министерски съвет посегна и удари в ръката журналистка. Коресподентката на национален всекидневник била в близост до мъжа и правила снимки на могилата, а той пожелал да не бъде сниман и тръгнал да посяга с ръка с метален микрофон. Това довело и до удара по жената. 

Борисов впечатлен от най-голямата могила на Балканите, изтъкна значимостта на Пловдив СНИМКИПремиерът дойде в Маноле, за да се запознае с историческото откритие на Малтепе

По време на инцидента премиерът Бойко Борисов е разглеждал археологическите разкопки, но разбирайки за случилото се на метри от него е отправил сериозни забележки към Методиев и му е наредил да се извини на колежката си незабавно. Доста по-късно репортерката е получила писмено съобщение със следното съдържание: 

Техно колеги, присъстващи на сцената, поясниха, че Методиев е нервничил и непрекъснато  е настоявал журналистите да не бъдат допускани до върха на могилата. Пред премиерът посегналият служител се оправдал, че микрофонът изхвръкнал от ръката му и силният удар е пречинен неволно.