Уран непрекъснато излива семето си в лоното на Гея. Първичният Уран няма друга дейност, освен сексуалната. Да покрива Гея непрекъснато, колкото може – той мисли само за това и прави само това.  Това не е откъс от книга за възрастни, а част от списъка с препоръчителна литература в пловдивско училище. "Старогръцки митове” на Жан-Пиер Вернан, е едно от заглавията, попаднали в списъка на четвъртокласниците от ОУ „Княз Александър Първи”, сигнализира потресена майка.

Вчера жената помолила 10-годишната си дъщеричка да и разкаже какво е прочела през деня. Останала в шок от чутото. Детето разказало как по време на поредното съвокупление между Уран и Гея Кронос отрязал гениталиите на баща си, след което ги хвърлил през рамо. В произведението се описва подробно как двамата създават поколението си.

„Много занимателно четиво, особено за момичента. Това са деца на 10-11 години”, възмущава се майката.

Наш репортер опита да осъществи връзка с ръководството на школото. Никой обаче не отговори на обявените телефони. Свързахме се и с директора на РУО Иванка Киркова. Тя обясни, че списъкът с препоръчителна литература се изготвя от преподавателите.

„Това е преценка на учителя и няма как да отговорим. Не сме получавали подобен сигнал”, обясни Киркова. Тя допълни, че РУО може да предприеме действия според компетенциите си, ако родителите подадат сигнал за проблема.

Екипът ни е готов да отрази всички гледни точки по темата!