Предната врата на автобусите от вътрешноградския служи само за красота. Това установиха наши читатели. Оказва се, че е редовна практика шофьорите на рейсовете да отказват да отварят предните врати през зимата, защото им е студено.

За подобна практика сме ви разказвали и през лятото. Само и само да не влезе топъл въздух в охладения рейс, шофьорите не отварят вратите отпред.

Наш читател е попаднал в подобна ситуация само преди ден. В един от градските автобуси водач е отказал да отвори вратата, за да не настине. Затова го изпратил чак на последната.

„Нямаше табела, че са развалени вратите. Нито някой ни уведоми да не слизаме отпред! При опита ми да напусна превозното средство отпред, водачът и кондукторът измърмориха, че откъдето съм се качил, там да сляза и че отпред не може. Това е недопустимо”, пише в сигнала си пловдивчанинът.

В крайна сметка градският транспорт е създаден за комфорт на пътниците и ако те пожелаят да слязат или да се качат от предните врати на превозното средство, то е тяхно право. Много от служителите обаче превръщат рейсовете в бащиния и забравят каква е основната функция на градския транспорт...

Снимка: Илюстративна