За поредна жестокост към куче сигнализира читателка на TrafficNews. Жената изпрати снимки, публикувани в една от социалните групи в защита на животните, както и разказа на хората, открили безпомощното четириного.

Кучето било вързано за теглич и влачено по пътя от изхода на Враца към Мездра. Природозащитници го открили да лежи безпомощно, ужасено и цялото в кръв. Оказало се, че е женско, и го кръстили Джеси.

„Беше на рентген, преглед и първа помощ в клиника във Враца, има много охлузни рани по краката и с разкъсана муцунка. И най-лошото - има перикардиален излив - течност в гръдната кухина, трябва спешно изтегляне и денонощно лекарско наблюдение на стационар. В момента пътува към ЦВК, София където ще я приемат спешно. Имаме нужда от помощ за пътуването до там, лечението и стационара, по-късно ще разберем колко пари ще са нужни”, пишат хората, спасили животното.

Те разказват също, че полицаи са дошли на място и приели случая много професионално и присърце. Дори един от тях – Христо, ще плати две от рентгеновите снимки в клиниката във Враца.

Мъжът, причинил жестокото деяние на Джеси пък, е намерен от полицията.

„Повече засега не можем да напишем, за да не пречим на разследването. Единствено можем да съобщим, че Джеси е била изоставена наскоро от някой в ЖК „Дъбника” - ако някой я познава и иска да помогне с дарение или със сведения по случая. Състоянието й е тежко заради излива и още не се знае дали ще оживее. Но трябва да направим всичко възможно. Ако се спаси, ще има нужда от приемен или постоянен дом”, пишат хората, помогнали на животинчето.

Ако искате да дарите за Джеси, можете да го направите на:

IBAN: BG64STSA93000023387869
BIC: STSABGSF
paypal: happily_adopted@abv.bg
Основание: за Джеси