Дупка след дупка! Поредният коварен кратер, прикрит от вода, пука гуми на коли на на пловдивската ул. „Леонардо да Винчи” № 16. Сигнал за опасността подаде читател на TrafficNews.

Тази неделя е настъпила авария на водопровод. Екип на ВиК се е отзовал и повредата е остранена. Паветата обаче са оставени край пътя, а от дъждовете мястото се е превърнало в подводен кратер, който е незабележима за водачите на превозни средства.

Ямата с дълбочина от около 30 см по думи на живущи я района е станала причина преминаващ автомобил да спука гума по-рано днес.

След сигнал на наш репортер към  ВиК стана ясно, че оттам моментално пращат екип, който да обезопаси терена. Инж. Антон Гълъбов коментира пред медията ни, че причината за аварията все не е установена. Той обеща, че мигновено ще се пристъпи към действия по обезопасяване на мястото, а когато е възможно и по възстановяване на трасето. 

Припомняме Ви, че дупката се намира в непосредствена близост до строежа, който бе разследван от прокуратурата през септември миналата година. Въпреки намесата на археолози тогава, строителите продължили да копаят и така унищожили голяма част от безценната мозайка с цветни камъни и мотиви.

По искане на прокуратурата: Изследват унищожената древна мозайка в частен имот в ПловдивЕкспертното изследване трябва да прецени щетите