Не съм виждал такова технологично изпълнение на подпорна стена. Това заяви председателят на синдикалната организация в ДНСК инж. Любомир Йорданов, цитиран от БНР. Оказва се, че за нея има издаден акт 16 и разрешение за ползване. Това обаче е станало в нарушение на законодателството, тъй като строителството не е приключило. 

Брегоукрепителното съоръжение, намиращо се в защитена местност на плажа Алепу, се е сдобило с Акт 16 на 13 февруари тази година. 

Припомняме, че проверката на ДНСК край Созопол стартира преди няколко дни по нареждане на Бойко Борисов. Това се случи, след като бяха разпространени снимки от застроения плаж, на които ясно се вижда , че там се строи хотел, но според проверяващите от РДНСК това е подпорна стена.

Най-вероятно това ще влезе в съда. Може би 10 години ще се водят дела и повече, не знам, и ще си седи този бетон на плажа. Това е единият вариант. Другият вариант е да се построи. Не знам кой е правилният вариант. Важното е това нещо да не се повтаря, коментира още Йорданов.