Таксиметровите шофьори в Пловдив отново недоволстват срещу паркирани автомобили по отредените за таксита стоянки. Няколко сигнала постъпиха в редакцията на TrafficNews за неправилно спрели цивилни коли, прекарващи часове по стоянките.

Според шофьорите работещи в бранша е масова практика местата отредени за таксита да бъдат ползвани като безплатен паркинг от гражданите. Често паркираните автомобили са едни и същи, а нарушителите не се санкционират. 

Таксиметровите шофьори в Пловдив пропищяха от паркирани коли по стоянкитеСитуацията с паркоместата в целия град е вече доста наболял проблем

На клипа изпратен ни от таксиметров шофьор се вижда как паяк вдига неправилно паркирани коли на улица „Иван Вазов” и такива, които не са заплатили за престой на синя зона. Спрелите по стоянките обаче никой не ги закача, споделя още той.

„Подадох сигнал на 112, но от там ми отвърнаха само, че е „приет”. Санкции и действия от институциите липсват. Вчера в 10:00 часа сутринта също звънях за един спрял джип на такси стоянка. В 19:00 часа джипът още си беше паркиран на същото място”, сподели таксиметровият шофьор.

Според него, спирането по таксиметровите стоянки затруднява работата на таксиджиите и те от своя страна са принудени да паркират по други места, което често им носи глоби. През това време шофьорите с цивилни автомобили продължават да се скатават от синя зона като спират на местата отредени за таксита.

Напомняме, че тежкотоварните автомобили тип "паяк" извършват само оперативната дейност по репатриране на неправилно паркирали автомобили, независимо от това какво нарушение са извършили водачите. Самата констатация на нарушението се извършва от представител на службите за контрол, каквито са КАТ и „Общинска полиция".

Напомняме на водачите, че в Пловдив санкцията за паркиране в района на автобусните спирки на градския транспорт, стонки за таксита, пред контейнерите за смет или пред входовете на обществени сгради и в пешеходните зони е 50 лева.