Таксиметровите шофьори в Пловдив пропищяха от паркирани коли по стоянките из целия град.

Според сигналите до TrafficNews, цивилни автомобили масово ползват местата отредени за таксита като безплатен паркинг. Някои от нарушителите дори спират на  специално обозначените места всекидневно и за цял ден въпреки забраната, а отговорните органи не санкционират нарушителите.

Таксиджиите също се оплакаха, че нарушенията били ежедневни, а контрол от страна на отговорните органи нямало и въпреки сигналите, които били „приети” от институциите.

Ситуацията с паркирането в целия град е вече доста наболял проблем, а в централните части на Пловдив понякога и спирането на „синя зона” е невъзможно. Шофьорите масово обикалят докато намерят свободно паркомясто и често оставят колите си в нарушение.

Спирането по таксиметровите стоянки обаче затруднява работата на таксиджиите и те от своя страна са принудени да паркират по други места, което често им носи глоби.

Всекидневни са нарушенията около големите търговски центрове и моловете града, споделят работещите в бранша.

Тежкотоварните автомобили тип "паяк",  извършват само оперативната дейност по репатриране на неправилно паркирали автомобили, независимо от това какво нарушение са извършили водачите. Самата констатация на нарушението се извършва от представител на службите за контрол, каквито са КАТ и „Общинска полиция".

Напомняме на водачите, че в Пловдив санкцията за паркиране в района на автобусните спирки на градския транспорт, стонките за таксита, пред контейнерите за смет или пред входовете на обществени сгради и в пешеходните зони е 50 лева.