Общинският съветник и координатор на НФСБ Костадин Гаров пусна жалба до Районната избирателна комисия заради билборда на АМ „Тракия” с Валери Симеонов и Веселин Марешки. Той изникна преди седмица край пътен възел „Цалапица – Съединение“, като на него са иронизирани двамата политици заради коалицията, която според автора на билборда се казва „Магарешки – Винкел”.

Гаров е депозирал жалбата си в РИК, като според него рекламното пано е неправомерно поставено . В жалбата е записано, че изображението на билборда е в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и нарушава добрите нрави и морал, както и уронва авторитета на личността.   Координаторът на НФСБ е поискал незабавното сваляне на билборда, както и материал в медия, която е писала за него.

Районната избирателна комисия е установила, че местонахождението на въпросния билборд се намира на територията на Община Родопи, която е в териториалния обхват на РИК 17 – Пловдив област, но в имот публична държавна собственост тъй като попада в обхвата на трасето на автомагистрала „Тракия“. В този смисъл РИК-16 не е нито териториално, нито материално компетентен орган да се произнесе по така депозираната жалба.

По естеството на жалбата от РИК са написали, че областният управител трябва да вземе решение дали билборда има агитационен характер, тъй като той е поставен извън периода на областния управител. Така жалбата на Гаров е била оставена без разглеждане от РИК и е препратена към  Дани Каназирева.