Туба вода някъде на път из родната асфалтова джунгла - гледка позната по родните географски ширини, чието значение е познато на всички шофьори, пише GlasNews.bg.

Някой си е харесал дадено паркомясто и го е "маркирал". Тежко на онзи, който посмее да отнеме негласната му превилегия.

Пловдивчанка попадна и следващото ниво от тази (де)еволюция. Камъни, а не пластмасови туби (дори те струват пари) пазели място в най-големия квартал под тепетата.

Но полянка някъде в "Кючук Париж" се мъдрели големите блокове, а изглежда целта им не е да пазят тревата. Такава липсва, а наоколо се виждат паркирани коли.

"Как пълните бутилки с вода еволюираха в "Кичука". Един път в месеца ми се налага да паркирам близо до тези места за 1 час и гледката всеки път е тази на снимката. Камъните са много тежки и трудно се местят", пише Петя С.

Случката възмущава пловдивчани, но хората отбелязват, че подобни гледки съвсем не са необичайни за града. Скоби, камъни и най-различни приспособнения са обичано средства за запазване на места.

Вижте някои от мненията на местните:

"Една вечер, нещо ме бяха хванали нервите и излязох, да се поразходя. Зад "Гранда" в центъра до множеството паркирали коли имаше и наредени бутилки. Събрах ги и ги изхвърлих, в контейнера", отбелязва Васил К.

"Това са скоби от каменната ера", иронизира Николай А.

"Интересни гробове! Публикувайте във форум на иманяри!", шегува се Антон С.

"Пред нашия блок има един такъв индивид, преди бяха гаражи и си го беше циментирал и сега слага един голям камък, всеки ден с каква мъка го слага и маха", пише Петьо П.