"Знак на улица в Смирненски е невидим за шофьори"! За пореден път пловдивчани изказаха недоволството си заради неспазени правила в квартал "Смирненски". Причината е, че неправилното паркиране на улица  „Юндола” не спира да всява хаос в движението. Живеещи в близост до мястото сигнализираха до TrafficNews, като разказаха, че положението си остава също толкова ужасно, месеци след като медията ни публикува два материала по случая. Вероятно все още из нарушителите има и такива, които са се измъкнали безнаказано.

По думите им известен период от време не е имало паркирани автомобили или такива, които са спирали само за престой. През тези дни те са били глобяване стриктно от  ОП „Общинска охрана”, твърдят живеещи в квартала. Практиката не изглежда забравена, а интересното е, че нарушенията на улицата всеки ден извиват опашка от автомобили.

На мястото има поставен знак- „Забранен престоят и паркирането”, който ясно се вижда. Присъствието му обаче  сякаш се явява безполезно, защото не се спазва. Изнервени от това нарушение на закона, живеещи в квартала са пропищели заради хаоса , който се създава и това, че им се налага да навлизат в платното за насрещно движение. По думите им автобусите също изпитват неудобство при преминаване.

Преди месеци за медията ни директорът на ОП „Общинска охрана” Димитър Палашев. каза, че контролът там ще бъде засилен, но и до днес се извършват нарушения на мястото.

TrafficNews продължава да следи случая и дали ще продължи контролът от страна на компетентните органи.

Припомняме, че жители на квартала бяха подали сигнал към полицията и Общината за нарочно премахнат знак от мястото. 

От МВР тогава съобщиха, че е бил изпратен патрул и служителите на реда са наложили актове на водачите, неправилно спрели своите автомобили. Беше започната и  проверка, за да се установят причините, заради които е премахнат знака и от кого точно, защото се споменаваше , че всичко това се случва умишлено точно на този адрес, като живеещите подозираха, че някой от собствениците на обектите ползват "чадър"  някъде по институциите. 

Дали знакът е премахнат умишлено и какви са резултатите от проверката все още не е ясно. 

Още по темата: 

Шофьори пренебрегват знак на улица в Смирненски и задръстват движението! Никой не ги глобява!Според хора от квартала, някои от собствениците на обектите, пред които става нарушението, имат "чадър" в някоя институция

 

Сагата с неправилното паркиране в Смирненски продължава, собственик на обект премахнал знакаКъм момента полицията прави проверка относно казуса