Пловдивчанин остана възмутен от лошите условия на работа в чужбина. Ангел Иванов се свърза с TrafficNews, за да разкаже за неволите си и да предупреди други хора, които биха се доверили на компанията, която според него го е подвела.

Ангел разказа, че е потърсил работа в чужбина и е попадал на обявата на фирма „Otto workforce”. От там му предлагат  работа в Холандия, като складов работник. Условията и заплащането първоначално му допадат и Ангел заминава.

Предложено му е било заплащане по 13 евро на час, осигурен подслон в апартамент, който е недалеч от фирмата и то в доста прилично състояние, или поне така е изглеждало на снимки, коментира той.

Впоследствие се оказва, че мястото за настаняване е на 70 километра от работното му място, а когато бива настанен, Ангел вижда, че ще отсяда в бунгала, които по думите му са били изключително мизерни и в много лоши условия.

„Това всичко ти го заявяват в последния момент, в който аз вече съм пристигнал и очаквам да ме настанят. Нямахме дори топла вода и климати, а и ни сервираха, че трябва да заплащаме за тази мизерия по 120 евро на седмица”, разказа пловдивчанинът.

Той добави, че на всичкото отгоре се оказало, че заплатата се оказала „плаваща” и че работата за един час ще му бива заплащана за 8 евро.

„Другото нещо, което ме възмути е, че имаме право за 8 часов работен ден, само на 20 минути почивка, а ми беше казано, че ще са две почивки по 15 минути и една от 30 минути”, допълни той.

След като бива настанен Ангел се свързва със служител от отдел човешки ресурси, който е набирал персонал и е комуникирал с него първоначално.

„Зададох въпрос дали това е нормално, а отговорът беше: „Да, проблем ли има?”, след което ми блокираха номера”, сподели още той.

Ангел разказа, че във фирмата няма работник, който да е назначен от повече от три седмици, като това му е показало, че явно има нещо гнило

„Искам да дам гласност на моя случай, за да не се подвежда никой друг и да не попада в моята ситуация”, завърши пловдивчанинът.

„Otto workforce” e международна агенция за заетост в Европа, основана през 2000 г. Това обаче не е първият такъв случай а недоволни българи, които са заминали да работят в Холандия. Такъв случай е имало и преди няколко години, когато отново е била дадена медийна гласност.

Медията ще отправи официално запитване по случая към „Otto workforce”, като очакваме отговор и ще публикуваме тяхната позиция.