Вандали поругаха със знака на руската армия емблематичния козел на Младежкия хълм. За това сигнализира възмутен гражданин до TrafficNews. От кадри изпратени до медията ни става ясно, че „Z“ се е появил и върху част от скалните образувания на хълма. С червен спрей са надраскани и част от кошчетата за боклук в района.

Путинисти поругаха Младежкия хълм. На множество места в любимия на всички парк има изрисувани с червен спрей символи Z - знакът на руската агресия в Украйна. Явно в Пловдив има достатъчно психически увредени индивиди, които не само одобряват терористичните действия на Путин, но и са готови да цапат и рушат публична собственост, за да пропагандират омразата си“, коментира пловдивчанинът.

Същите символи са богато издраскани и на Бунарджика от подстъпите към върха му, казва той и допълва, че „явно там се счита за нормално и е част от култа към окупационната чужда армия“.

Всъщност вандализъм от този тип не е чужд на Пловдив и природни забележителности, каквито са тепетата, стават чест обект на посегателство. На различни места могат да бъдат забелязани различни символи и знаци, обрисувани със спрей, а борбата на Община Пловдив с проблема е дългогодишен.

От началото на руската инвазия в Украйна пък в рамките на града могат да бъдат забелязани и немалко украински знамена, изрисувани върху обекти в знак на подкрепа към воюващата страна. На места те са „задраскани“ с голям „Z“ от граждани, очевидно подкрепящи действията на Русия.