Млад мъж остана изумен, след като използва услугите на пловдивски таксиджия. Случката се е развила на 8 ноември вечерта, а за нея младежът разказва във Фейсбук. Пловдивчанинът е хванал такси от Централна гара в посока бул. "Копривщица" 72. За разстояние от 4 км, той е платил сумата от 14 лева.

Той е заснел и видео, на което се вижда броячът, който според него навърта цифрите „прекалено бързо”. Споделя, че не е имало трафик, а разстоянието не било голямо, което според него не оправдава сумата, която я заплатил. 

„Пазете се от такива „копърки”. Наложи ми се да се прибера спешно и взех първото такси, което видях и машината започна с 1.72 лева. Две минути по-късно стана 4 лева, а крайната дестинация е бул. „Копривщица”  72 - общо разстояние 4 км - 14 лв. На видеото се вижда как машинката скача като луда на моменти. Не знам дали прави само този но определeно разваля репутацията на тази фирма. Такси 5555, номер РВ 6933 ВС. Пазете се от такива копърки!”, гласи неговият пост.

Под публикацията му коментиращите твърдят, че такъв таксиметров ефир изобщо не съществува. Съветват пловдивчани да използват лицензирани фирми таксита, с установени тарифи, както и да искат касова бележка или да отидат с номера на колата до НАП или до полицията, за да бъде установен извършителят.