Пловдивчанин алармира за дупка, зейнала с паважа на ул. „Скопие“ в Кючук Париж. Той твърди, че заради нарушената пътна настилка е повредил две от гумите на колата си и съветва шофьорите да преминават с повишено внимание през периметъра.

Снощи малко след 22:30ч.  на кръстовището със светофар до НАП и Механотехникума в посока Кукленско шосе, благодарение на “щедростта” и “поддръжката” на павирания път, нарязах 2 гуми на автомобила си в дупката“, споделя Веселин Пепеланов пред TrafficNews.

Той отправя апел към Община Пловдив в спешен порядък да бъдат предприети мерки за поправяне на пътната инфраструктура в района, „защото на седмица има по над 10 случая заради пропастта“.

Пепеланов обръща внимание и на лошото осветление на кръстовището на ул. „Скопие“ с „Братя Бъкстон“. Предвид намиращото се в близост училище, въпроса с осветление и пешеходните пътки, трябва да е на дневен ред. 

Надявам се на бърза реакция, защото впоследствие на спукана гума може да се изгуби и живот!“, заключва пловдивчанинът.

В коментар пред TrafficNews кметът на район Южен Костадин Язов заяви, че когато се освободи възможност, екип от работници ще пренареди паветата в карето. По думите му затворените за ремонт участъци в квартала са пренасочили трафика на други локации, една от които именно ул. „Скопие“, и това допълнително уврежда състоянието ѝ.

Имаше такъв проблем преди време, тогава бяха пренаредени. Очаквам скоро със следващите дъждове отново да има размествания на настилката. Редовно минавам през този маршрут и внимавам къде попадат гумите ми на автомобила ми“, заяви райкметът и призова шофьорите също да подхождат с внимание. 

По отношение на осветлението Язов бе категоричен, че без бюджет в хазната на района, няма как да се планира бъдещо подобрение. „Ако има изгоряла крушка, ще се подмени. Но голямо подобрение няма как да се направи, тъй като нямам пари за това“, допълни районният кмет.  

Изрази надежда, че след отваряне на цялата ул. „Даме Груев“, новата инфраструктура спокойно ще поема голяма част от трафика в Кючук Париж.