Глобите и акциите на пловдивската полиция определено не изплашиха пловдивчани. Оказва се, че една от задължителните епидемични мерки – носене на маска в градския транспорт, продължава да се нарушава.

Градските автобуси на Пловдив са едно от благоприятните места за бързо пренасяне на заразата с COVID-19. „Мен вируси не ме ловят” е основа максима на мнозина, които загърбват правилата.

За поредното нарушение се натъкна читателка на TrafficNews.

Във вторник, около обяд, в автобус по линия 36, група младежи са се качили в превозното средство. Те се настанили по седалките, но маските останали по джобовете. След няколко спирки влезли и други пътници.

„Почти всички бяха без маски. Само аз и една възрастна женичка. Служителите не казаха и дума на нарушителите, продадоха си билетите и всичко приключи. Аз не посмях да направа забележка на нарушителите, тъй като се притеснявах, че и на мен може да ми налетят на бой. Наскоро имаше такъв случай с друга жена”, разказва пловдивчанката.

Оказва се, че масово хората дебнат контролните органи, за да свалят маските си в градския транспорт. От ОД МВР Пловдив съобщиха за TrafficNews, че акциите в автобусите не са спирали. Концентрация на служители от Охранителна полиция има в пиковите часове – сутрин и следобед.

Правят се и внезапни проверки и по най-натоварените линии. От пловдивската полиция заявиха, че ще са безкомпромисни към нарушителите.

Припомняме, че само за два дни в Пловдив бяха глобени 13 души, дръзнали да се качат на автобус без предпазна маска.

За два дни: 13 глобени заради липса на маска в ПловдивАкцията продължава

Снимак: Илюстративна