Масово пловдивчани плашат „пришълците” с автомобили с помощта на незаконен знак. Причината за това е пренасищането от автомобили и стремежът на живущите в кооперации да си запазят и гарантират места, където да паркират.

Все по-често обаче незаконният знак може да се забележи в различни точки на града под тепетата. Поредният такъв знак е забелязан в началото на бул. „Свобода” № 31.

„Не паркирай! Паркиране само за живущите в блока! Спирането забранено!”, гласи написаното на табелата, която е поставена под пътен знак за път без изход.

Попадали сме на множество странни начина за „резервиране” на паркомясто в града ни, като средствата за завоюване на такова са най-разнообразни, а прилагащите тези методи стават все по-изобретателни в идеите си.

Сред използващите се прийоми са включени туби с вода, столове, гуми, дивани, шкафове, гардероби и какви ли не предмети, които служат за безплатно „резерве”, вместо закупуването на табела за служебен абонамент.

Подобен тип табели обаче изглежда придобиват все по-голяма популярност, а заедно с това и разпространението им из града.